Erškėtų ikrai

Jūs esate čia:

Apie erškėtų ikrus

Fotoikrams
WhatsApp Image 2024-01-13 at 17.49.30_40ee1150
Juodieji Sibirinių erškėtų ikrai (Lot. Acipenser baerii)

Juodieji Sibirinių erškėtų ikrai yra unikalus delikatesas, kuris išsiskiria savo ypatingu skoniu ir naudingomis savybėmis. Tai išskirtinė gėrybė, kuri puikiai tinka ne tik kaip skanūs užkandis ant stalo šventėse, bet ir kaip naudingas papildas kasdienėje mityboje.

Šie erškėtų ikrai turi įvairių savybių, kurios gali teigiamai paveikti žmogaus organizmą. Jų sudėtyje yra:
Rūgštys: Omega-3, Omega-6, folio, nikotino, askorbo.
Vitaminai: A, B, D, E.
Mikroelementai: kalcis, geležis, jodas, fosforas, selenas, natris.

Šių ikruose esančių medžiagų derinys padeda:
-Mažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
-Normalizuoti kraujospūdį ir stiprinti kraujagysles.
-Skatinti odos regeneraciją ir stiprinti nagus.
-Teigiamai veikti hormonų pusiausvyrą ir reprodukcinę sistemą.
-Saugoti regėjimą ir mažinti tinklainės degeneracijos riziką.
-Palaikyti kaulų sveikatą ir užkirsti kelią rachitui.

Eršketų ikrai išsiskiria ypatingomis skonio savybėmis, kurias kitos rūšys neturi. Dažniausiai jie pasižymi riešutiniu skoniu, papildytu subtiliu kremo atspalviu. Kokybiškas produktas atkreipia dėmesį savo riebaus skonio, praturtinto kiaušinių sprogimu burnoje. Pagal gaminimo būdą – granuliuotą, pasterizuotą arba presuotą – 100 gramų ikrai skiriasi kalorijų kiekiu: atitinkamai 223, 203 ir 289 kcal.

Kuo išskirtiniai SZU erškėtų ikrai?

Sibirinius erškėtus auginame UAB Šalčininkų žuvininkystės ūkyje. Tai unikali vieta, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas žuvų gerovei ir natūralioms augimo sąlygoms. Šio ūkio tvenkiniai suteikia idealią aplinką žuvų ikrams vystytis, o gautas rezultatas – švieži, kokybiški ir skoniu išsiskiriantys ikrai.

Šviežumas

Šviežumas užtikrina ypatingą skonį ir kokybę..

Kontroliuojama aplinka

Turime visišką kontrolę ir nuolatinę priežiūrą visus metus.

Unikalus skonis

Eršketų auginimas natūraliom sąlygom suteikia unikalų, aukštos kokybės skonį.

Aukštas maistingumo lygis

Auginant eršketus naturalio sąlygom, mes siekiame užtikrinti, kad mūsų ikrai būtų ne tik skanūs, bet ir turėtų aukštą maistingumo lygį, įskaitant baltymus, omega-3 riebalų rūgštis ir kitus svarbius elementus.

Nėra cheminių medžiagų

Mūsų įsipareigojimas gamtos mylėjui atsispindi ir mūsų auginimo procese. Mes stengiamės išvengti cheminių medžiagų naudojimo, kurie galėtų pakenkti tiek žuvims, tiek žmonėms.

Aukštas kokybės standartas

Mes nuolat stengiamės išlaikyti aukštą produktų kokybės lygį, reguliariai tikrindami ir tobulindami mūsų ūkio tvenkinius. Tai užtikrina, kad mūsų ikrai yra patikimas pasirinkimas tiek savo šeimai, tiek klientams.

Kokia ikrų nauda?

Didelis omega-3 riebalų rūgščių kiekis

Erškėtų ikrai yra puikus šaltinis omega-3 riebalų rūgščių, tokių kaip EPA (eikozapentaeno rūgštis) ir DHA (dokozahaksapentaeno rūgštis). Šios rūgštys yra svarbios širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatai, padeda mažinti uždegimą ir gali turėti kitų naudingų efektų organizmui.

Baltymai ir amino rūgštys

Erškėčių ikrai yra geras baltymų šaltinis ir suteikia organizmui įvairių amino rūgščių, kurios būtinos audinių atstatymui ir kitoms kūno funkcijoms.

Vitaminai ir mineralai

Erškėčių ikrai yra turtingi įvairiais vitaminais ir mineralais, tokius kaip vitaminas B12, jodas, selenas ir geležis. Šie elementai gali prisidėti prie imuninės sistemos stiprinimo ir bendros organizmo sveikatos palaikymo.

Antioksidantai

Erškėtų ikrai gali turėti antioksidantų, kurie padeda apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos. Tai gali prisidėti prie senėjimo proceso sulėtinimo ir ligų prevencijos.

Geras smegenų sveikatai

DHA, esanti erškėčių ikruose, yra svarbi smegenų sveikatai. Šios rūgštys yra svarbios smegenų struktūros dalys ir gali padėti pagerinti atmintį ir kognityvines funkcijas.

Žemo kaloringumo ir aukšto maistinio vertės santykio

Erškėčių ikrai yra mažai kaloringi, tačiau turi aukštą maistinės vertės santykį, todėl jie gali būti naudingas maistas, ypač siekiant išlaikyti subalansuotą dietą.